dinsdag 20 juli 2010

Geen strandfeest voor Radio 538

Het feest dat Radio 538 had gepland op het strand van Ijmuiden aankomende zaterdag, gaat niet door. De organisatie heeft het festival geannuleerd omdat de voorwaarden voor het feest te streng zijn.

"Het feest gaat inderdaad niet door", bevestigt 538-DJ Niels van Baarlen in de IJmuider Courant. "Radio 538 is er namelijk te laat van op de hoogte gesteld dat er een zogenaamde ecologische quickscan gemaakt moest worden voor de provincie in verband met de vergunning. Dat ging ons te lang duren waardoor we geen zekerheid hadden voor de kaartverkoop."

Die ecologische quickscan, een beknopt en gericht onderzoek naar actuele en potentiƫle natuurwaarden, was een vereiste voor de provincie omdat de toegangsweg voert langs beschermd duingebied. Er worden gesprekken gevoerd, zodat Radio 538 het feest volgend jaar wel op deze locatie kan organiseren.

De PVV is zeer ontstemd over de gang van zaken en heeft Kamervragen gesteld aan de minister van VROM. "Het is de wereld op zijn kop dat een onschuldig strandfeest niet door mag gaan terwille van milieupenoze die in Nederland een veel te grote invloed hebben gekregen", aldus PVV-Kamerlid De Mos.

bron: telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten